Hemmagjort ögonfransserum

Säkert, effektivt och personligt. Förvandla ditt eget kök till ett laboratorium och skapa unika ögonfransserum. För en gång skull så kan du bli skönhetsexperten. Faktum är att det inte finnsn ågon annan som känner till dina behov och fina kropp så bra som du gör.
Ingredienser

Den viktigaste delen av ett ögonfransserum är ingredienserna.

Tack vare de rätta, växt baserade komponenterna så blir fransarna väl återfuktade och kan växa sig långa och tjocka. Alla ingredienserna som används i hemmagjort ögonfransserum återfuktar fransarna och återuppbugger deras struktur. De vanligaste ögonfransserums ingredienserna är: ricinolja (ger näring åt fransarna och gör dem mörkare), kokosnötolja (gör fransarna glansigare), och Petroleum (ger ögonfransserumet den önskade konsistensen och blandar sig väl med alla andra ingredienser).

Förvaring

Ögonfransserum bör förvaras på en kall plats borta från solen. Tuben måste vara tätt återsluten så att ingen luft kan nå produkten. Det är viktigt främst för hygieniska anledningar. Bakterier kan inte spridas utan tillgång till luft. Badrumsskåpet är den perfekta platsen att förvara dina hemgjorda ögonfransserum på.

Om du inte har en mörk tub eller ett glas, så kan du alltid använda en tom krämbehållare. Se till att den är helt ren och att locket funkar bra. Ett annat alternativ är att förvara ögonfransserumet i en gammal mascara tub. Tvätta den med mycket varmt vatten blandat med makeup borttagningsmedel för att göra rent tuben först.

Bäst Före

Hemmagjort ögonfransserum innehåller inte några syntetiska ingredienser som normalt ökar produktens hållbarhet och därför så bör ditt hemmagjorda ögonfransserum användas inom 2 månader innan det blir dåligt.

Applicering

Det hemmagjorda ögonfransserumet bör appliceras på fransarna från fransrötterna till toppen av fransarna. Inget ögonfransserum som skapas hemma kommer innehålla några skadliga ingredienser så du kan även dutta på en liten mängd på huden runt ögonen utan problem.