Faller dina fransar av? Använd ögonfransserumet!

Ögonfransar som faller kan vara första tecknet på sjukdom eller en kroppsdysfunktion. Om du lider av fransar som faller ut så kan denna artikeln kasta ett ljus på vad som orsakar problemet.

Orsaker till att fransar faller av.

Det finns många möjliga anledningar. De vanligaste orsakerna är hudallergi mot profukterna du använder dagligen. Det kan vara mascaran som täcker dina fransar, eller en återfuktande ögonkräm. Det kan vara svårt att observera hur din kropp reagerar på en särskild kosmetika om du använder den varje dag. Försök att sluta använda ögonprodukter under en tid eller byt till organiska i en vecka eller två. Om du ser en positiv förändring så betyder det att dina gamla skönhetsprodukter orsakade fransproblemet. En annan anledning som kan bidra till att fransarna faller av är en diet som saknar väsentliga vitaminer och mineraler. Att bära kontaktlinser kan också påverka fransarnas växtcykel. Dessutom så kan stress, inflammation i härsäckarna och överanvändning av frans papiljotter orsaka att dina fransar faller ut.

Hur förebygger man att fransarna faller av?

Det snabbaste och effektivaste sättet att stoppa fransarna från att falla av är att använda ögonfransserumet. Fransförstärkare skapades för att ger näring åt fransarnas hårsäckar och ge dem djup återfuktning. Tack vare oljor, vitaminer, mineraler och peptider så blir fransarna starkare, tjockare och längre. Dessutom så förlänger ögonfransserum fransarnas livsfas så fransarna inte faller lika ofta. De populäraste ingredienserna som används i ögonfransserum är hyaluronsyra, karnitin, vitamin E och B5. Anti-inflammatorisk Aloe Vera lindrar huden och minskar irritation. Oavsett sorten av ögonfransserum så är det viktigt att använda det regelbundet så att fransarna kan bli starkare och mindre benägna att brytas. Den genomsnittliga behandlingen varar i 12 veckor. De första effekterna är synliga efter första månaden av systematisk användning.

När ögonfransarna blir gamla

Ögonfransens livscykel varar i 90-150 dagar. Efter den tiden så faller fransarna naturligt av och nya växer ut i deras ställe. Tack vare ögonfransserumet, så faller fransar inte av i förtid eller inom 90 dagar utan efter 150 dagar.